Kurorat e porcelanit

Kur teresia strukturore e dhembit eshte teper e demtuar,per te rikthyer formen dhe pamjen e dhembit na nevojitet nje Kurore.

foreward

Enedontia

Trajtimi i kanaleve i quajtur ndryshe dhe endodonti,eshte nder procedurat me delicate e te veshtira ne fushen e stomatologjise.

Radiografia dixhitale

Radiografia dixhitale dentare eshte nje metode e shpejte,efikase per egzaminime dentare. Fale sistemit te sigurt dhe me rezolucion te larte

foreward

Pastrimi profesional

Gurret jane depozita te forta ne siperfaqen e dhembit ose poshte gingives.largimi i tyre behet me instrumente dhe aparat sonocast.

foreward

Fluorizimi

110801_head_to_toeFluori eshte agjenti me efektiv ne profilaksine e kariesit.Eshte nje mineral qe e gjejme ne menyre natyrale ne ushqime dhe uje.

foreward
Home

Terapia e kanlit te rrenjes

Terapia e kanlit te rrenjes

Trajtimi I kanaleve I quajtur ndryshe dhe endodonti,eshte nder procedurat me delicate e te veshtira ne fushen e stomatologjise.Kerkon nje njohuri te thelle te anatomise ,fizpatologjise,kimise e fizikes,aftesi te larta manipulative dhe kohe te bollshme per te trajtuar me kujdes e ngadale cdo mm gjatesi te kanalit.Ne kete procedure mjeku largon nerving(e infektuar apo te degraduar nga proceset inflamatore) dhe mbeturinat e tjera nga kanali,per te parandaluar kalimin e infeksionit ne indet e tjera rreth rrenjes dhe fillimin e absesit.

Pse duhet bere nje trajtim endodontik?

Nervi I dhembit e humb vitalitetin kur qarkullimi I gjakut ose inervimi I tij crregullohet dhe kjo zakonisht vjen nga kariesi I thelle I pamjekuar.Arsye tjeter mund te jete fraktura(thyerja) e kurores se dhembit me hapje te pulpes ose errrenjes se dhembit ne goditje te forta.Ne disa semundje te organizmit si diabeti I avancuar apo semundje te mishrave si paradontoza,crregullimi I qarkullimit te gjakut ne nerv vjen nga infeksioni I indeve perreth,ndonese dhembi mund te mos kete fare karies.Nje dhemb me nerv jovital qe lihet ne goje per nje kohe te gjate pa ju nenshtruar terapise,mund te coje ne formimin e infeksioneve rreth rrenjes apo abseseve,ndaj trajtimi me kohe eshte shume I nevojshem.

Kur nevojitet trajtimi i kanlit?

Nese keni ndonje nga simptomat e poshtme atehere ka shume mundesi qe jut e keni nevoje per trajtim te kanalit.

  • Dhimbja e forte ose mesatare gjate konsumimit te ushqimeve a lengjeve te ftohta e te nxehta.
  • Dhimbja e forte ose mesatare gjate kafshimit vertical ne nje dhemb te caktuar.
  • Ndjeshmeria e teprauar gjate shtupjes me gisht ne nje dhemb te caktuar.
  • Dhimbja e dhembit qe prish gjumin gjate nates.
  • Nje fistule ne gingiven poshte dhembit e cilashperthen dhe rrjedh gjak e qelb dhe perseritet here pas here.
  • Dhimbja qe irradohet(shperhapet) ne pjese te tjera te fytyres(syri,veshi,sinusi etj)
  • Dhimbja e forte qe provoni gjate ngjitjes se aeroplanit ne nje dhemb te caktuar,

Si realizohet trajtimi I nje kanali?

Procedurat e heqjes se nervit shoqerohen me anestezi ne menyre qe pacienti te mos kete dhimbje.Pastajvazhdohet me hapjen e plote te dhembit,izolimi nga peshtyna dhe me mjetet e nevojshme(si gjilperat)behet largimi I nervit,perpunimi e pastrimi I kanalit,shplarja me solucionet perkatese dezinfektuese e ne fund mbushja e mbyllja hermetike e kanalit.
Ndonjehere eshte e nevojshme vendosja e pastave devitalizuese dhe vazhdimi I perpunimit te kanalit kalon ne seancen e dyte.dhembet me rrenje te infektuara kerkojne procedura me te zgjatura deri ne arritjen e sherimit te tyre.
Suksesi I punes se endodontit eshte higjena e larte,respektimi I asepsise dhe kujdesi I tepert gjate perpunimit mekanik me dore apo me instrumente rrotulluese. Ne kliniken tone endodontia ze vend te rendesishem.Ne sigurojme per higjene maximale dhe green dentistry(stomatologjia pa ndotje te ambientit)Te gjitha instrumentet jane te perdorshme vetem per nje pacient me qellimmbrojtjen nga cross contamination apo kalimi I semundjeve infective nga njeri pacient ne tjetrin.Per kete arsye shume nga mjetet ton ate punes jane njeperdorimshe ose atyre ju behet autoklavizim I kujdesshem.Paketimi I instrumentave deshmon per njeperdorimin e tyre. Pas 11 vite pune Enedent mburret percilesine e larte te mbushjeve tekanaleve dhe suksesit te perseritur ne mjekimin e dhembeve me infeksion.

Mbushjet me kompozit

 Mbushjet prej kompoziti (materiali me ngjyre si te dhembit) po perdoren gjithnje e me shume per te riparuar dhembet qe preken nga kariesi, thyerjet,krisjet etj.

foreward

Bizhutë zbukuruese

Zbardhimi i dhëmbëve

Dhembet e bardhe gjithnje jane ne trend.Por me kalimin e viteve ata fillojne te humbin bardhesine e tyre natyrale dhe duken si te njollosur.

foreward

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2011. All Rights Reserved.